Οι μικροβιολογικοί κίνδυνοι στα τρόφιμα αποτελούν μία από τις κυριότερες πηγές τροφιμογενών ασθενειών στον άνθρωπο. Στόχος των αναλύσεων τροφίμων είναι η παροχή ασφαλών τροφίμων στους καταναλωτές και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.
Το iwaterfood διαθέτει τον κατάλληλο εργαστηριακό σύγχρονο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία για την ανίχνευση ιών, μυκήτων και βακτηρίων σε τρόφιμα όπως: χυμούς, οστρακοειδή, λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς, τρόφιμα ζωικής προέλευσης.
Μοριακές αναλύσεις για την ανίχνευση ιών και μυκήτων
Το Κέντρο εξειδικεύεται στην Ιολογία Τροφίμων και αποτελεί ένα αναγνωρισμένο εργαστήριο στον Ευρωπαϊκό χώρο, συμμετέχοντας σε σημαντικά Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα.
Ιοί |
Μύκητες |
Hepatitis A Virus |
C. albicans |
Hepatitis E Virus |
Z. bailii |
Norovirus GI |
Ολικοί μύκητες |
Norovirus GII |
|
Human Adenovirus |
|
Porcine Adenovirus |
|
Bovine Polyomavirus |
Μικροβιολογικές αναλύσεις για την ανίχνευση βακτηρίων
Το iwaterfood είναι διαπιστευμένο από τον ΕΣΥΔ για μικροβιολογικές δοκιμές στα τρόφιμα και προϊόντα ανθρώπινης κατανάλωσης βάση του προτύπου ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17025*, με αριθμό πιστοποιητικού 550-5 και εφαρμόζει τα πιο σύγχρονα πρότυπα ανάλυσης.
Βακτήρια |
Εντεροβακτηριοειδή * |
E.coli* |
Salmonella spp.* |
S.aureus* |
Ολική μεσόφιλη χλωρίδα 30°C |
L.monocytogenes |
Coliforms |